Robin Baker könyve: Spermaháború

2014-02-08 könyv, sperma, robin baker

A nő egy áthuncutkodott éjszaka után felkel, megissza a kávét, fogat mos, felöltözik, elindul dolgozni, azaz tesszi a hétköznapok megszokott teendőit, nem sejtve, hogy mindeközben a testében véres akciófilmbe illő háború zajlik, ahol csak egy maradhat. És hogy milyen haderőt képes bevetni a spermahadsereg az esetleges ellenséggel szemben? Idézetek a könyvből:

“A spermiumok háborújának hátterében a nemek közötti konfliktus áll: míg azt a kérdést, hogy ki az anya, mindig egyértelműen meg lehet válaszolni, a férfinak aggódnia kell, hogy valóban ő-e az apa. Egy 500 kísérleti alannyal végzett kutatás arra a megdöbbentő eredményre vezetett, hogy a nők különösen azokon a napokon, amikor termékenyek, az evolúcióból ismert minta alapján a férfiaknál is hajlamosabbak a félrelépésre. A kutatók feltételezései szerint e-mögött a nőnek az a biológiai vágya áll, hogy különböző spermiumokat fogadjon magába és ezzel fokozza annak az esélyét, hogy majdani gyermeke a legjobb géneket örökli. A férfi természetesen azt akarja, hogy az ő spermája termékenyítse meg a nőt: ebben segítenek a gyilkos és a blokkoló spermiumok. Ezek a „közelharc-specialisták” arra szakosodtak, hogy kiküszöböljék az esetleges riválisokat.”

“Miközben a spermiumok 0,25 százaléka – a „megtermékenyítő spermiumok” – megkezdi a petesejthez vezető vándorútját, a gyilkos és blokkoló spermiumok többi milliói az életüket áldozzák, hogy megsemmisítsék az esetleges idegen spermiumokat vagy akadályozzák azok célba érését. A gyilkos spermiumok különösen erős fruktóz-motorral rendelkeznek, ami lehetővé teszi a számukra, hogy villámgyorsan behatoljanak a méhbe. A dna-érzékelőikkel felkutatják az idegen spermiumokat és a sejtmérgükkel elpusztítják őket. A blokkoló spermiumok úgyszólván önmagukat feláldozó kamikázeharcosok, akik utóvédként nyálkás falat alkotnak, amely rátelepszik a vagina falára és elállja a méhhez vezető utat, hogy így megvédje a „megtermékenyítő spermiumokat” az esetleges idegen támadástól, ha a nő később más férfival is közösülne.”

“Nagyon érdekes, hogy ugyanannak a férfinak a régi spermája önként feláldozza magát az újnak. Itt nincs szükség harcra. Ha azonban egy vaginában különböző férfiak spermiumai keverednek, néha több napos elkeseredett harc kezdődik a gyilkos és blokkoló spermiumok seregei között a méhbe való bejutásért. Ilyenkor valóban csak a legegészségesebb és legéletképesebb spermiumok tudnak eljutni a petevezeték megtermékenyítési területére.”

“Azt pedig, hogy ezután ténylegesen sor kerül-e a megtermékenyítésre, legnagyobbrészt a nő dönti el. Ugyanis ő szabja meg tudattalanul, hogy mennyi ideig maradhatnak a spermiumok a testében. Ha tudattalanul úgy dönt, hogy nem ez az a férfi, tehát nem ez az a sperma, amire várt, már 30 perc múlva engedi kifolyni a testéből a sperma legnagyobb részét. A maradékot pedig elintézik a nő fehérvérsejtjei. De ha a férfi kellően vonzó a jóni illetve a nő számára, engedélyezi a spermának, hogy akár öt napig is elidőzzön a jóni „pihenőszobáiban”. Amint megérik a petesejt, esélyt kap a közelében várakozó sperma.”

“Ám ezzel még messze nem ment végbe a megtermékenyítés. A női szervezet ugyanis rendkívül összetett „akadálypályát” állított fel, hogy megelőzze, nehogy gyenge spermium termékenyítse meg a petesejtet. Ebben a versenyben csak a legjobbak győzhetnek. A megtermékenyítő spermiumoknak olyan területeken kell áthaladniuk, ahol a női szervezet mérget rejtett el. Emellett itt is működnek a női elterelő hadműveletek. A spermiumok újra és újra labirintusszerű zsákutcákba jutnak, ahol elpusztulnak, mielőtt megtalálnák a visszavezető utat. Így a női szervezet nemcsak a férfierőt, hanem a férfi intelligenciát is teszteli.”

“Amikor néhány megtermékenyítő spermiumnak végre sikerült elérni egy érett petesejthez, még előttük áll a feladat legnehezebb része. Az apró spermiumhoz képest hatalmas nagy petesejtet háromszoros burok védi. Ebben a helyzetben már mindegyik spermium önmagáért küzd. Ezrével nyüzsögnék az érett petesejt körül és megpróbálnak áthatolni a burkán. Ám ezt a táncot nem a leggyorsabb fogja megnyerni, hanem a legvonzóbb! A burok átengedi azt a spermiumot, amelyik legjobban illik a petesejthez. A burok egyetlen pillanatra megnyílik az egyik spermium előtt, aztán ismét bezárul, az összes többi spermium pedig kívül reked és elpusztul. Ezt a folyamatot a szaknyelvben találóan „prekoncepcionális vonzódási komplexusnak” nevezik.”

“Ha túlságosan sok spermiumnak sikerült behatolni a petesejtbe, ez azt jelenti, hogy nem volt elég hatékony a kiválasztási folyamat. Ilyenkor a gyilkos spermiumok mérge megöli a petesejtet.”

Baker a könyv során egyedi stílusban írja le, kitalált jeleneteket ábrázolva, majd megmagyarázza a jelenet mögött rejlő tudományos magyarázatot, és így mutatja be, hogy mindennapi viselkedésünk miképpen illik bele az evolúciós sablonba. A spermaháború olyan népszerű tudományos mű, amely az Ön számára bizonyosan meglepő, szórakoztató és néhol sokkoló olvasmány lesz. A könyvet könyvesboltokban veheti meg vagy itt megrendelheti.

Vissza


Címkék

afrodiziákum (3)ajándék (2)ajándék nőknek (1)ajánló (3)análszex (1)bankkártya (1)bilincs (1)boom boom (1)bugyi (1)bulvár (5)chilirose (2)család (1)csoportszex (1)diáklány (1)drog (1)durex (1)elnök (1)endorfin (1)erekció pumpa (1)erotika (1)erotikus fehérnemű (1)erotikus ruha (1)facebook (1)fehérnemű (4)felcsatolhato (1)feromonos parfüm (1)fájdalom (2)férfiaknak (5)g-pont (1)gold power (1)gumi (1)gumibaba (1)guminő (1)hitelkártya (1)homofób (1)homoszexuális (1)házasság (3)házipatika (1)hírek (8)intimitás (1)irodalom (1)jude law (1)karácsony (1)khiméra (3)kis hegedűs réka (1)kommunikáció (1)korai magömlés (1)koton (1)kutatás (3)kábítószer (1)kádár jános (1)kéz dildó (1)könyv (2)magyarország (1)maszturbátor (1)menstruáció (1)menszesz (1)meztelen (1)miley cyrus (1)modell (1)nemi élet (5)nemiség (3)nyalás (1)nyitvatartás (1)női ejakuláció (1)női orgazmus (1)nők (2)nőknek (2)nőnap (2)nővérke (2)obssesive (2)okostelefon (1)online sexshop (1)online szexshop (3)orgazmus (4)orálszex (4)palvin barbara (1)pillangó (1)pincérnő (1)plasztika (1)pleasure (1)pornó (1)potencia (2)potencianövelő (2)prosztata (1)prosztata izgató (1)pszichológus (1)párcsere (2)pároknak (2)pénisznövelés (1)péniszpumpa (1)rendőrnő (1)riport (1)robin baker (1)roxana (2)sebész (1)sperma (1)strapon (1)szerepjáték (1)szerető (1)szex (31)szex shop (3)szexbaba (1)szexcsengő (1)szexi fehérnemű (7)szexi jelmez (5)szexi ruci (1)szexshop (16)szexshop budapest (5)szexshop center (1)szexshop vásárlás (2)szextafolyam (1)szexualitás (1)szexuális segédeszköz (1)szexuális vonzalom (2)szexuálpszichológus (2)szexüzlet (2)szilikon (1)szocializmus (1)szvinger (1)tabu (1)takarítónő (1)tanga (1)tanárnő (1)teszt (1)távirányítós (1)vasárnap (1)viagra (1)vibrátor (22)vibrátor gyártás (1)vibrátor szex (1)vibrátor vásárlás (3)vibrátoros (2)videó (3)vágyfokozó (1)vákuumpumpa (1)vásárlás (1)webáruház (1)zimány linda (1)élvezés (1)énekesnő (1)étterem (1)óvszer (3)önkielégítés (4)

Archívum© 2017 - 4-Társ Kft. Minden jog fenntartva.
A Weboldalon található tartalom a 4-Társ Kft. szellemi tulajdonát képezi, mely előzetes írásbeli engedély nélkül máshol nem használható fel.
A honlapot fejleszti és üzemelteti a H3 Kft.

vibrátor - dildó - szexbaba - óvszer - potencianövelő - szexi jelmez - sikosító - erotikus ajándék


Elmúlt már 18 éves?
Igen Nem
A www.intimcentrum.com honlap erotikus tartalommal rendelkezik, megtekintése csak 18 éven felülek számára ajánlott!