A női orgazmusról

Orgazmus. Zene minden fülnek. Arról nem is beszélve, milyen jó átélni. A nők esetében sincs ez másképp, mint a férfiaknál, annyi különbséggel, hogy mi jobban szeretünk stabil partnerrel! A női orgazmus lezajlása nagymértékben hasonló a férfiak orgazmusához: a hüvelykörnyéki és részben az alhasi, hüvely- és gátkörnyéki (PC-) izomzat ritmikus, önkéntelen összehúzódásával jár, és ellazulás követi. Önkielégítés során is megközelítő élménye lehet a nőnek, főleg ha szexuális segédeszközt, pl. vibrátort használ.

 

A nők orgazmusa szerepet játszik a megtermékenyülés megkönnyítésekor. Az orgazmus alatt a hüvely falának ritmikus összehúzódásai a hüvelytől a méhig hatolnak, ezáltal segítik az ondót eljutni a méhszáj felé, ezért az utódnemzés szempontjából hasznos a nők orgazmusa. Bizonyos pszichológiai, kulturális okokból egyes vélemények külön klitorális és hüvelyi orgazmust különböztetnek meg, azonban más vélemények szerint a szexuális ingerlés eltérő volta az orgazmus lezajlása és élménye tekintetében lényegi eltérést nem jelent. Régóta kérdés a vaginális (tehát a hüvely ingerlése által kiváltott) és a klitorális (tehát a csikló és a kisajkak ingerlése által kiváltott) orgazmus összehasonlítása. A közhiedelem úgy tartja különbség van a két orgazmus között, azonban számos szakértői vizsgálat bizonyította, hogy az orgazmusnak az élmény szempontjából nincsen kettő vagy több típusa, tehát mind a vaginális mind a klitorális orgazmus élménye, érzése ugyanolyan. A hüvelyi orgazmus kiváltásában is az esetek többségében a csikló és a kisajkak ingerlése jelentős szerepet játszik, akár a mozgások által közvetetten, illetve szándék nélkül ingerelve azokat, vagy direkt, szándékos közvetlen ingerléssel. A nők nagyobb része inkább klitorális ingerléssel jut el az orgazmushoz és csupán a nők harmada képes vaginális orgazmusra. Fontos hangsúlyozni, hogy nincs különbség az érzésben, az élményben, és azt is, hogy mindkét esetben ugyanazok a folyamatok zajlanak le, így nem indokolt ennek a kettőnek a megkülönböztetése. Az ezekhez való viszonyulásban viszont adódhatnak különbségek a kapcsolódó hiedelmek, sémák, elképzelések, elvárások miatt. Lényeges, hogy minden nő szempontjából létezik egy olyan ideális közösülési mód, ami a személyes klitorális és vaginális érzékenysége szempontjából megfelelő.

A női lélek
Ellentétben a férfiak által sokat hangoztatott bonyolultsággal - igen egyszerű, sőt, ha teljesen őszinte akarok lenni, tökéletesen kiismerhető. Ha kiismered, a kulcsot is megtalálod ahhoz, hogyan juttathatod minél többször csúcsra a nődet.
Kezdjünk rögtön egy kis kor-lélektannal. Míg a kisfiúk csak három éves koruk környékén fedezik fel a fütyijüket, addig egy kislány már pólyás korában érzékeli, milyen jó érzés megérintenie nemi szervét. Természetesen ez még nem maszturbáció, hanem egyfajta autoerotikus tevékenység, de mégis örömöt okoz. A lányok tinikorukra már rég tudják, hogyan szerezzenek örömöt önmaguknak. Ezáltal egyre éled bennük a vágy, hogy odaadják testüket, megtapasztalva azt, amit eddig csak saját próbálkozásaikkal értek el. Ennél a pontnál egy kicsit elidőznék, hiszen szoros összefüggés van a gyakorlott önkezűség és a stabil párkapcsolat között. A szokás - amit a hölgy gyermeki igyekezettel kialakított magának -, nagy úr, és ezen kell változtatnia a férfinak szorgos gyakorlással, odaadással és rengeteg türelemmel. Ehhez pedig nem egyéjszakás numera szükséges. Egyébként a statisztikák szerint a nők jelentős hányadának az első aktus alkalmával egyáltalán nincs orgazmusa.

Mert mi is az orgazmus?
A franciák azt mondják, kis halál. A tudósok szerint egyszerűen csak az erotika és szexuális izgalom hatására kialakuló hirtelen vértolulás a nemi szervekben. Ami pedig biztos: az egyik legjobb dolog, amit két ember nyújthat egymásnak. Ha elég időt szánsz arra, hogy felfedezd egy nő erotikáját, testét és gondolatait, az orgazmus - a nő számára mindeddig -ismeretlen dimenzióit idézheted elő. Amikor túljutottál bizonyos gátlások ledöntésén, megnyílik, mint egy virág, képletesen és gyakorlatban egyaránt...

Orgazmusfajták
Freud apó szerint kétféle van: a klitorális és a hüvelyi. Érthető, hogy férfi létére ezt a kettőt tudta elképzelni abban a korban, amikor a nők még csak szóba sem hozhatták a szexet... Ugyanis ennél jóval többféle létezik. (Bár kétségtelen, hogy a variációk szinte mindegyikében részt vesznek az imént említett szervek, mint katalizátor...)
Tehát, létezhet még g- ponton, análisan, a méh egészén, vagy akár a test bármely (!) pontján át keletkező orgazmus. Nem kell csodálkozni, minden a fejben dől el. Ismertem olyan párocskát, akik addig- addig fejlesztgették az orgazmus készségüket, míg a pár férfi tagja csupán szóval, számolással okozott orgazmust a párjának. Hogy mi kell ehhez? Nem más, mint egészséges tudat, tökéletes odaadás, szexuális nyitottság a partner felé, egy kis félelem nélküliség és rengeteg gyakorlat. A bizalomról már nem is beszélek.

Kis halál...
A nők orgazmusa minden egészséges szexusú férfiban örök kíváncsiságot ébreszt. Vajon igazi, vagy színleli? Biztos jó vagyok neki? Miért élvez egyszer üvöltve, máskor pedig némán, szinte elhalóan? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel, mivel általános tévhit, hogy a női orgazmusnak nincsenek fizikai jelei. Pedig vannak, szép számmal. A megemelkedett pulzus szám mellett a kipirult bőr, apró sikolyok, a hüvely lüktető összehúzódása és erőteljesebb nedvesedése mind arra utal, hogy a kedves a hetedik mennyországban jár. Apropó erőteljesebb nedvesedés... Előfordulhat, hogy olyan mértékűvé válik, hogy szinte spriccel. Igen, ez a női ejakuláció.
A felfokozott, feszült és ütemes mozgást elernyedés és a feszültség teljes feloldódása követi. A nő szinte elalél. Tudományos kutatások szerint a női agy ilyenkor leblokkolja a félelemért, a szorongásért és valamennyi zavaró érzelemért felelős területet. Ez a pillanat eltarthat néhány másodpercig, de akár percekig is, attól függ, milyen lelkiállapotban van a hölgy. Ha fokozni akarod jóérzését, hagyd, hogy megpihenjen, ilyenkor szüksége van a gyengédségre. Sok férfi nem tudja, hogyan viselkedejen ebben a helyzetben, de ez nagyon egyszerű. Öleld át és ne kérdezz semmit. Csak próbáld megélni vele a pillanatot! (Bixip)

Vissza


Címkék

afrodiziákum (3)ajándék (2)ajándék nőknek (1)ajánló (3)análszex (1)bankkártya (1)bilincs (1)boom boom (1)bugyi (1)bulvár (5)chilirose (2)család (1)csoportszex (1)diáklány (1)drog (1)durex (1)elnök (1)endorfin (1)erekció pumpa (1)erotika (1)erotikus fehérnemű (1)erotikus ruha (1)facebook (1)fehérnemű (4)felcsatolhato (1)feromonos parfüm (1)fájdalom (2)férfiaknak (5)g-pont (1)gold power (1)gumi (1)gumibaba (1)guminő (1)hitelkártya (1)homofób (1)homoszexuális (1)házasság (3)házipatika (1)hírek (8)intimitás (1)irodalom (1)jude law (1)karácsony (1)khiméra (3)kis hegedűs réka (1)kommunikáció (1)korai magömlés (1)koton (1)kutatás (3)kábítószer (1)kádár jános (1)kéz dildó (1)könyv (2)magyarország (1)maszturbátor (1)menstruáció (1)menszesz (1)meztelen (1)miley cyrus (1)modell (1)nemi élet (5)nemiség (3)nyalás (1)nyitvatartás (1)női ejakuláció (1)női orgazmus (1)nők (2)nőknek (2)nőnap (2)nővérke (2)obssesive (2)okostelefon (1)online sexshop (1)online szexshop (3)orgazmus (4)orálszex (4)palvin barbara (1)pillangó (1)pincérnő (1)plasztika (1)pleasure (1)pornó (1)potencia (2)potencianövelő (2)prosztata (1)prosztata izgató (1)pszichológus (1)párcsere (2)pároknak (2)pénisznövelés (1)péniszpumpa (1)rendőrnő (1)riport (1)robin baker (1)roxana (2)sebész (1)sperma (1)strapon (1)szerepjáték (1)szerető (1)szex (31)szex shop (3)szexbaba (1)szexcsengő (1)szexi fehérnemű (7)szexi jelmez (5)szexi ruci (1)szexshop (16)szexshop budapest (5)szexshop center (1)szexshop vásárlás (2)szextafolyam (1)szexualitás (1)szexuális segédeszköz (1)szexuális vonzalom (2)szexuálpszichológus (2)szexüzlet (2)szilikon (1)szocializmus (1)szvinger (1)tabu (1)takarítónő (1)tanga (1)tanárnő (1)teszt (1)távirányítós (1)vasárnap (1)viagra (1)vibrátor (22)vibrátor gyártás (1)vibrátor szex (1)vibrátor vásárlás (3)vibrátoros (2)videó (3)vágyfokozó (1)vákuumpumpa (1)vásárlás (1)webáruház (1)zimány linda (1)élvezés (1)énekesnő (1)étterem (1)óvszer (3)önkielégítés (4)

Archívum© 2017 - 4-Társ Kft. Minden jog fenntartva.
A Weboldalon található tartalom a 4-Társ Kft. szellemi tulajdonát képezi, mely előzetes írásbeli engedély nélkül máshol nem használható fel.
A honlapot fejleszti és üzemelteti a H3 Kft.

vibrátor - dildó - szexbaba - óvszer - potencianövelő - szexi jelmez - sikosító - erotikus ajándék


Elmúlt már 18 éves?
Igen Nem
A www.intimcentrum.com honlap erotikus tartalommal rendelkezik, megtekintése csak 18 éven felülek számára ajánlott!